Jdi na obsah Jdi na menu
 


Julian McMahon (Cole Turner)

9. 6. 2007

Julian McMahon

herec 

Datum narození:
27.07.1968 
Místo narození:
Sydney, Nový Jižní Wales, Australie 
Znamení:
Lev  


Životopis: 
Julian McMahon si zahrál v úspěšném původním seriálu z produkce společnosti FX Plastická chirurgie s. r. o., jehož herecké obsazení tvoří spolu s Dylanem Walshem, Joelym Richardsonem a Johnem Hensleym. Seriál byl organizací AFI jmenován jedním z deseti nejlepších pořadů roku a byl nominován na Zlatý glóbus a ceny GLAAD Award a Golden Satellite Award. Na Golden Satellite Award byl za svou roli nominován i sám McMahon. Na televizní obrazovce se objevil také v seriálu NBC Profiler a úspěąné televizní show z produkce WB Čarodějky, v níž si zahrál s Alyssou Milano, Holly Marií Combs, Shannen Doherty a Rose McGowan.

Julian McMahon si nedávno zahrál v nezávislém
filmu Prisoner debutujících režisérů Davida Alforda a Roberta Lynna. Za sebou má také titulní roli v dalším nezávislém filmu Meet Market. Do jeho televizního portfolia dále patří drama The Power, The Passion a úspěšný seriál Home and Away, v němž si zahrál s Guyem Pearcem, Heathem Ledgerem, Martinem Hendersonem a Naomi Watts.

V roce 1992 se mu podařilo prorazit v americké televizi díky roli Iana Raina v seriálu Another World. Zahrál si také v televizních filmech In Quiet Night a Another Day. Jako host se objevil v seriálu Will & Grace. Na stříbrném plátně jsme jej mohli vidět ve filmech Wet and Wild Summer! a Chasing Sleep. Má za sebou také několik divadelních her včetně Love Letters.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář